Welpen opkomsten verslagen

Welpen kamplied 2016

Welpen kamplied 2016

Dit was een, super zomerkamp!
Een gezellig zomerkamp,
Een kamp dat je voorlopig niet vergeet.
Want ja zo'n, magisch zomerkamp,
Een Hedera Walt Disney kamp,
Dat is toch wel het leukste, dat je 't weet.

Lees meer: Welpen kamplied 2016

Sinterklaas bak opkomst

Joepie! Ik ben uitgenodigd om weer eens ouderwets gezellig een opkomst bij de Welpen mee te draaien. En wat voor een opkomst! Koken voor Sinterklaas. Nou, denk maar niet dat de Sint iets te eten van ons krijgt. Nee, we maken van alles, maar eten dat wel zelf op. De Welpen maken zelf 3 groepjes. Dat gaat super. Het 1e groepje rent naar de eerste tafel. Daar wordt onder het toeziend ook van Mang een prachtige speculaas koek of kruidnoten gebakken. De groep gaat hard aan de slag. Koekjes bakken is leuk, maar pizza bakken van koekdeeg is misschien nog wel leuker! Bij de volgende tafel leeft een groepje zich uit met verschillende kleuren marsepein. De bruine kleur mist, dat blijkt geen probleem. Mor heeft cacao poeder in de kast gevonden. Daar kun je een prima bruine pieten kleur van maken. Wat zien die sint en pietjes er lekker uit! Natuurlijk worden er ook andere creaties gemaakt, zoals de stoomboot en het paard. Bij de laatste tafel geeft Malchi een rustige uitleg hoe je een speculaaspop kunt versieren. Sommige welpen vinden het een sport om de pop onder een zo hoog mogelijke laag snoep te verstoppen. Andere Welpen nemen rustig de tijd en beplakken de pop zo mooi mogelijk. Alle Welpen hebben van thuis een bakje mee genomen. Daar kan al het lekkers in. Enkele speculaaspoppen worden ingepakt en de Welpen kunnen na een glas lekkere limo even buiten van het mooie weer genieten. Er wordt een spel gespeeld op het trapveld. Dat geeft mij mooi even de tijd om de tafels schoon te maken en in alle rust de afwas te doen. Daar zijn de ouders alweer! Tijd om af te sluiten. Hopelijk tot snel!

Groetjes Raksha (Dana)

---> Klik hier om de foto's te bekijken in het foto album <---

Insigne opkomsten

De welpen zijn de afgelopen twee weken druk bezig geweest met insignes.

Voorafgaand aan de insigne opkomsten kregen de welpen de gelegenheid om een van de volgende insignes te kiezen:

  • het insigne koken
  • het insigne kunstenaar
  • het insigne ik.

Om een insigne te bemachtigen moet je als welp wel je best doen, je krijgt immers niet zomaar een insigne. De welpenleiding heeft daarom een aantal uitdagende opdrachten die passen bij het thema van het insigne bedacht die de welpen vanzelfsprekend zo goed mogelijk moeten uitvoeren.

Er worden poppen van pollepels gemaakt, gedichten geschreven en zelfs hele restaurant menu’s opgesteld.  

Alle welpen hebben het erg naar hun zin en kijken uit naar de laatste insigne opkomst, zouden ze het gehaald hebben of toch niet…..

Foto’s van de opkomst volgen snel!