Kampverslag Explorers 2016

Hieronder zijn de stukjes van de explorers te lezen:

Vrijdag

Op vrijdag gingen we fietsen. Ze kwamen bij ons in Berkel langs om ons op te halen. Het fietsen ging best goed en was ook niet te lang. S ’avonds gingen we slapen bij een boer. We konden kiezen voor op de hooizolder of onder een zeiltje. Ik sliep onder het zeil.

(Jim)

Zaterdag

We werden in de ochtend wakker gemaakt om 5 uur door een haan. Dat was niet heel erg fijn, maar wel een grappige ervaring. Rond half 6 kwam de boer naar buiten om de koeien te melken. Dat zag er best cool uit. Toen de boer klaar was met koeien melken, kwam hij naar ons en toen mochten we de jonge kalfjes melk geven.

Toen we ontbeten hadden gingen we nog verder fietsen. Toen uiteindelijk op het kampterrein stonden de tenten nog niet klaar. Daarna gingen we eten, kampvuur en slapen.

(Ravi)

Zondag

Dit was de eerste echte dag op het kamp. We begonnen met de opening en daarbij de vlag heisen. De opening zouden vanaf we nu elke dag doen.

Toen gingen we ook het thema openen met Hercules. We gingen in groepjes activiteiten doen. Eerst gingen we muurklimmen waar ik tot aan bovenaan kwam.

DSC03126 DSC03240

Daarna gingen we boogschieten waar ik 0 punten heb behaald :( Tot slot hebben we vooraf zelf een stormbaan gepionierd tussen bomen. Mijn tijd hierop wat 1 minuut en 49 seconden.

In de avond gingen we primitief koken met de scouts en explo’s. Ravi en Hubers deden tosti’s. Hubers maakte de tosti’s en Ravi kookte ze. Hij verbrande wel de eerste drie. Jim bakte de worstjes en Marcel deelde ze uit. Rens, Thijmen, Vere en Feline. Terwijl Thijmen en Rens hun pannenkoeken verpest hadden, hadden de andere 2 het heel goed gedaan.

Daarna hebben we met alle explo’s en wat leiding van andere speltakken nog bij het kampvuur gezeten. Hierna ging ik naar bed.

(Maarten)

Maandag

Maandag was een leuk begin van de week. We gingen kanoën en steppen. We zaten allemaal in een kano voor 3 personen. Hier en daar werd het racen tussen verschillende mensen en ook leuke liedjes zingen. We vaarden over de Aa. We gingen uit de kano’s en gingen terug door te steppen. Het was super leuk.

(Loretta)

Dinsdag

We hadden dinsdag een looptocht met natuurlijk disney thema. Ons groepje liep compleet verkeerd aan het begin, maar na een korte blik in de noodenvelop vonden we de weg weer. Het groepje met de meeste foto’s (we moesten uitgeprintte disney afbeeldingen fotograferen) zou een grote prijs winnen. Een uitsmijter bij het ontbijt! Helaas ging de prijs niet naar ons groepje maar naar het groeje dat het langst liep (ongeveer 6 uur ipv de normale 3 uur!) Een welverdiende prijs voor de inspanning dus!

(Jasper)

DSC03451 DSC03453

In de avond gingen we drakenogen. Het doel van het spel is het uitblazen van kaarsjes maar deze worden natuurlijk bewaakt door spotters. Als een spotter je herkent en je naam goed heeft dan moet je terug naar het begin. Er waren 3 posten met spotters. De welpjes werkten als een leger samen en overvielen de ene na de andere post. Na welpen bedtijd werden de scouts lekker fanatiek en kwamen pruiken van gras en slaapzakken voorbij om maar niet herkend te worden. Kortom een geslaagde avond!

(Fianne)

Woensdag

Na wederom een kort nachtje, begonnen de explo’s aan een goed ontbijt. Om 1 uur zouden we met de scouts naar een groot zwembad gaan, maar door de trage scouts gingen we veel later weg. Al heel snel begon het heel hard te regenen, waardoor we al zeiknat waren voordat we in het zwembad lagen. Het zwembad was overigens erg leuk.

Na Fianne d’r taco’s deden we mee aan de cupcakecup. We deden leuk mee met het kliederen en Fianne werd 2e en won een steen.

(Jeroen)

Dit was een speciale dag van kamp. We gingen met ze alle naar Den Bosch.

We gingen een flitsjacht doen. Dit houd in dat we een lijst krijgen met opdrachten en dan maak je er een foto of filmpje van.

Daarna gingen we me ze alle lasergamen, dit was erg leuk.

Toen we klaar waren met lasergamen gingen we met ze alle patatje met snack eten.

Vrijdag

(Jouke)

Zaterdag

Het kamp was leuk. Helaas afgelopen. We moesten inpakken in de vrachtwagen en kwamen 3 uur aan in delft en moesten alles weer opruimen.

Bewaren