Opkomst verslagen

Eetopkomst met de Explorers

 

Hoe leuk is het voor explorers om elkaar gekke dingen te voeren? Afgelopen 3 februari was het zover!

 
Lees hieronder wat een explorer erover zei:
Nou, ik zal eerlijk zijn, toen ik 'eetopkomst' zag staan op de planning, had ik zo mijn bedenkingen. Gingen we met z'n allen de hele opkomst lang alleen maar eten ? Wat moet ik me hier bij voorstellen? 
Gelukkig hadden ook deze keer de organisatoren wat voorbereid! 
We werden allen gevraagd om onze dassen mee te nemen, wat bij mij mijn vermoeden, dat we geblinddoekt iets zouden moeten gaan proeven, bevestigde. 
Jawel hoor, bij aankomst werden we allen aan een tafel gezet en gevraagd ons blinddoek om te doen. Op dit moment werd het me een beetje warm onder de voeten, want iets eten zonder te weten wat het is, blijft toch een beetje eng. 
Maar, angsten overwinnen is waarvoor we op scouting zitten en ook ik deed uitbundig mee met het spel. 
Het begon rustig, met gelatine met Energy en Cola smaak, maar later ging dat over in dingen als slakken en tabasco saus. Gelukkig hoefden we maar kleine beetjes en mochten we het uitspugen als we het echt niet binnen konden houden.
Ik kan niet zeggen dat ik van het allemaal even veel heb genoten, maar een ervaring was het zeker :) 
- Tess
 

Kleuteropkomst met Explorers

 
Afgelopen 20 januari hadden een aantal explorers een echte kleuteropkomst georganiseerd.
Heerlijk terug naar de kleutertijd! Denk bijvoorbeeld aan tekenen en kleuren, vingerverven en ouderwets vervelend doen bij de 'meester' en 'juf'.
 
Lees hieronder van een van de explorers erover zei:
Deze week stond er weer iets heel nieuws op het programma. Kinderopkomst! Nou zal je wel denken, kinder opkomst, wat is dat nou weer? Dat dachten wij ook. Gelukkig hadden de organisatoren het goed voorbereid, compleet met kindermuffins, rozijntjes en natuurlijk vingerverf.
Nadat ze nodige grapjes waren gemaakt over wie de meester waren en wie er met wie in het groepje wilde, gingen we daar lekker mee aan de slag. Het ene na het andere kunstwerk kwam tot leven. 
Iemand maakte een Elmo, een ander een prachtig huisje en zelf maakte ik geschiedenis met een tekening van een hotte vent. 
Niet lang nadat we waren begonnen, zat de verf niet alleen op onze handen, maar waren ook de nodige gezichten bedekt. Vooral Lars L mag hier even voor in het zonnetje gezet worden, zoals je kunt zien op de foto.
Al met al was het een geslaagde opkomst die ik zeker nog even zal herinneren en hij is zeker voor herhaling vatbaar :)
- Tess

-> Klik hier om de foto's van de kleuteropomst te bekijken <-

Katapultschieten met de explorers

Afgelopen vrijdag 23 september hadden de explorers katapulten schieten op de planning staan.

20160923 204815 kopie

Dit is wat een van de explorers erover zei:

Deze vrijdag hebben wij katapulten gemaakt. Het oorspronkelijke idee was om twee katapulten te bouwen met pionierpalen en de oude binnen banden van fietsen om elkaar mee te beschieten. Toen we de eerste katapult af hadden en erachter kwamen dat deze totaal niet ver schoot kwamen we maar tot de conclusie dat het maken van een tweede weinig zin had en dit maar staakten. We hebben toen met de eerste katapult wat gedoneerde groenten afgeschoten op vrijwillige doelwitten, het was alleen vrij lastig om iets te raken. Toen we klaar waren met gooien, schieten en rennen moesten helaas de bezems worden gepakt, want het grasveldje naast de Helix was een puinzooi. Dit was gelukkig door iedereen snel opgeruimd, en toen de palen weer in het hok lagen was de opkomst klaar. Eint.!¿*"`   (Jasper)

-> Bekijk hier meer foto's en filmpjes van de opkomst <-

 

Koken met de explorers

Afgelopen 30 September stond er een kook wedstrijd op de planning van de explorers!

In 3 groepjes voor de jury koken, vind ik altijd wel weer een leuke activiteit! Kijken of ze leuke gerechten kunnen verzinnen en maken! Alvast oefenen voor het koken op weekenden en kampen!

Het leukste was nog dat Marcel bakpapier nodig had voor de zelfgemaakte pizza's, en vanuit de kist aluminiumfolie haalde en overtuigd was dat dat bakpapier was :)

 

WhatsApp Image 2016 10 03 at 23.51.05

Dit is wat een van de explorers erover zei:

Lees meer: Koken met de explorers

Waterskiën met de Explorers

Afgelopen 4 september 2016 zijn de explorers wezen waterskiën op het Brielle meer. Michael, de vader van een van de explorers en tevens onze materiaalbeheerder, heeft een eigen speedboot.

 20160904 114425

Lees wat een van de explorers erover zei:

Lees meer: Waterskiën met de explorers