Nieuws

Jubileumkamp 2016

Dit jaar viert de Hedera haar 40 jarige jubileum! Ter ere hiervan zijn alle speltakken met elkaar op gezamenlijk zomerkamp geweest!

DSC03464  DSC03024

Op deze pagina kunt u alle informatie vinden, zoals kampverslagen, foto's en andere leuke berichten te lezen!

 

Lees meer: Jubileumkamp 2016

Jota 2015

VERSLAG JOTA-SPEL eerste deel

Op een rustige herfstdag verzamelden de leden van Scouting Hedera zich voor het jaarlijkse JOTA-spel. Deze keer was het een kleine, maar dappere groep die aantrad om de strijd aan te binden met de vele scoutinggroepeen binnen de regio.
Het lokaal was ingericht met knutselmaterialen, sprite, hoge bomen en andere gekke voorwerpen. De jeugdleden gingen stil naar binnen, na het inleidend verhaal kwam het startsein.
Iedereen ging enthousiast aan de slag. De Welpen hadden veel opdrachten en deden erg hun best. De Scouts pionierden en maakten allemaal moeilijke dingen. De Explorers, klein in getal, hielpen de Scouts en deden ook nog hun eigen opdrachten.
Daarnaast waren er nog een aantal mensen die het bestuur vertegenwoordigden.
Na de eerste ronde zag het er goed uit, goede tijden, mooie resultaten. Op naar de eerste plaats!

Lees meer: Jota 2015

Verslag Paaswandeltocht 2015

Vrijdag 3 april, het is tegen half negen in de ochtend. We staan bij de auto om de rugtassen en wandelschoenen in te laden. Als alles in de auto zit vertrekken we een klein half uurtje later dan gepland aan onze rit naar de Belgische Ardennen. Ons paaswandelavontuur 2015 is begonnen.

De rit verloopt voorspoedig en na de auto geparkeerd te hebben aan het nagenoeg verlaten station van Jamelle treffen we op het perron de eerste collega wandelaars aan. Bepakt, bezakt en net als ons enthousiast en vol van goede moed. Gezamenlijk reizen we vanuit Jamelle per trein naar Hamoir. Terwijl de heuvels voorbij schieten vraagt Maarten zich nog een keer vertwijfeld af waarom we eigenlijk 3 kwartier met de trein gaan reizen om vervolgens met omwegen in 4 dagen te voet met bepakking weer terug naar het vertrekpunt te lopen? Omdat we dit leuk vinden probeer ik overtuigend te antwoorden terwijl er zich gelijktijdig een vaag visioen van blaren, pijnlijke schouders en dunne slaapmatjes aandient.

foto 1

 

Lees meer: Verslag Paaswandeltocht 2015